Chemische peelings

Huidveroudering, pigmentproblemen, zonneschade en acné zijn allemaal problemen die door de toepassing van een chemische peeling verbeteren. Het resultaat is een fijnere, verbeterde huidstructuur, een frisse stralende huidskleur, minder pigmentvlekjes, verdikking van de lederhuid door aanmaak van collageen, minder fijne rimpeltjes en een diepe reiniging. Een chemische peeling kan toegepast worden op het gezicht maar ook op andere gebieden zoals het decolleté. De duur van het resultaat is afhankelijk van het verouderingsproces, of de huid is blootgesteld aan overmatig zonlicht en roken welke een ongewenst effect hebben.

We krijgen regelmatig uiteenlopende vragen over alle beschikbare behandelingen om de huid te verbeteren. Op deze pagina geven wij meer informatie over alle soorten chemische peelings. Wilt u een persoonlijk advies? Maak dan een afspraak bij één van onze huidtherapeuten bij u in de buurt.

Plan direct zelf je afspraak bij de huidtherapeut

Wat zijn chemische peelings?

Een chemische peeling is een huidherstellende behandeling dat geschikt is voor grotere huidoppervlakten. Deze behandeltechniek is gericht op vernieuwing en diepe zuivering van de huid. Voor de peeling maken we gebruik van glycolzuur, salicylzuur, combinaties van beide en de Jessner peeling. Deze zuren zorgen ervoor dat de bovenste huidlaag loslaat. Ook stimuleren ze de aanmaak van collageenvezels, waardoor de huid makkelijk en snel herstelt. Na genezing kent uw huid een andere structuur en zal deze gladder en egaler aanvoelen. Om een optimaal effect te bereiken, is herhaling van de behandeling soms te adviseren.

Hoe werken chemische peelings?

Naarmate we ouder worden gaat ook onze celdeling trager. Dit zorgt er met name in onze huid voor dat er minder gezonde nieuwe huidcellen aangemaakt worden. Deze oude huidcellen blijven als ware op ons huidoppervlak liggen. Een chemische peeling zorgt ervoor dat deze bovenste oude huidlaag met beschadiging loslaat. De huid gaat vervellen en produceert nieuwe huidcellen. Hoe sterker de peeling, hoe dieper en intensiever de werking.

We onderscheiden oppervlakkige. middeldiepe en diepe peelings:

  • Oppervlakkige peeling: Een oppervlakkige peeling wordt uitgevoerd met glycol- of salicylzuur. Een oppervlakkige peeling zorgt dat de vale teint verdwijnt en de huidstructuur verbetert. Ook kan een peeling ingezet worden om bijvoorbeeld bij acne de huid in de diepte te reinigen en te ontvetten. Op de dag van de behandeling kan er discrete roodheid van de behandelde huid ontstaan, gevolgd door een minimale afschilfering.

  • Middeldiepe peeling: Een middeldiepe peeling wordt uitgevoerd met combinaties van glycol- of salicylzuur. Na een eenmalig uitgevoerde middeldiepe peeling zullen oppervlakkige vlekken en milde structuurveranderingen zoals een sinaasappelhuid verminderen. Na een middeldiepe peeling is de huid gemiddeld 3 dagen rood en schilferig.

  • Diepe peeling: Een diepe peeling, de Jessner peeling, wordt uitgevoerd met verschillende zuren als recorcinol, melkzuur en salicylzuur. De indicaties voor een diepe peeling zijn verouderde huidstructuur verbeteren, fijne rimpeltjes en pigment verminderen. Vanwege de structurele dieptewerking is echter ook een langere hersteltijd te verwachten.

Voordelen en nadelen chemische peelings

Om een zo compleet mogelijk beeld te geven van onze huidverbeterende chemische peelings, worden hier alle voor- en nadelen benoemd. Naast huidverbeterende chemische peelings bieden wij ook microneedling aan, dit is een intensieve huidbehandeling, waarbij er kleine gestructureerde ‘beschadigingen’ in de huid worden gemaakt, met als doel om het collageenproductie te stimuleren.

Voordelen chemische peeling:

+ Inzetbaar voor veel indicaties
Chemische peelings zijn inzetbaar voor meerdere indicaties zoals: (acne)littekens, pigment, huidverbetering, rosacea en fijne lijntjes.

+ Intensieve behandeling, maar lage downtime
De behandeling is intensief, maar de downtime is erg laag. Dit betekent dat u na de behandeling weinig last heeft van bijwerkingen.

+ Vrijwel alle huidtypen zijn te behandelen
Chemische peelings zijn toepasbaar op alle huidtypes, ook gezien de diversiteit van de type peelings die wij bieden.

+ De behandelingen zijn betaalbaar
Door korte communicatielijnen en efficiënte behandeltrajecten houden we de kosten laag, wat u terug ziet in onze tarieven.

+ De behandeling is zeer veilig
Onze geregistreerde huidtherapeuten werken enkel met de juiste apparatuur en zijn BIG geregistreerd. 

Nadelen chemische peeling:

- Pijnlijke behandeling
De behandeling kan soms al pijnlijk worden ervaren. Echter is het in de meeste gevallen goed uit te houden. De huidtherapeut zal de tijd voor u nemen en u op u gemak stellen.

- Pigmentverschuiving in het behandelde gebied
Dit kan voorkomen indien u de huid te snel aan zonlicht en/of zonnebank blootstelt. De huidtherapeut zal adviezen geven om dit te minimaliseren.

- Roodheid houdt langer aan
Echter kan de roodheid iets langer aanhouden, indien er intensiever behandeld wordt. De huidtherapeut zal u hierop voorbereiden.

Plan direct zelf je afspraak bij de huidtherapeut

Alle stappen tijdens een behandeling met chemische peeling

Stap 1: Consult
Er vindt altijd eerst een consult plaats met de huidtherapeut. Tijdens dit eerste consult analyseert de huidtherapeut uw huid en bespreekt met u het persoonlijke behandelplan. 

Stap 2: Voorbereiding
Wanneer u een middeldiepe-of diepe chemische peeling ondergaat, start de voorbereiding van uw huid op deze chemische peeling enkele weken voordat de exacte behandeling van start gaat. De huidtherapeut zal persoonlijk met u doornemen met welke producten u uw huid moet gaan behandelen. 

Stap 3: De behandeling – Huidverbeterende chemische peelings
U neemt plaats in de comfortabele behandelstoel. Dan wordt de chemische peeling gestart:
De huidtherapeut reinigt uw huid. Daarna wordt de peelingsvloeistof in meerdere lagen op de huid aangebracht. De behandeling kan zonder verdoving worden uitgevoerd en duurt ongeveer 30-60 minuten afhankelijk van het type peeling. Bij de diepe peeling wordt de huid gekoeld door er ijskoude lucht overheen te blazen.

Stap 4: Na de behandeling
Na de peeling wordt een post-peelcrème aangebracht. Meestal is dit een antibacteriële crème of zalf en heeft een verzachtende werking. Tijdens uw eerste consult heeft de huidtherapeute uw persoonlijke behandelplan met u doorgesproken. Naar aanleiding van het type peeling dat bij u wordt uitgevoerd wordt er een herhaalafspraak gemaakt:

  • Een oppervlakkige peeling wordt veelal in een kuur van een aantal behandelingen gedaan. De periode tussen de verschillende behandelingen kan variëren van 1 tot enkele weken.
  • Middeldiepe peelings kunnen als losstaande behandeling worden uitgevoerd, maar ook onderdeel uitmaken van een serie behandelingen waarbij de tussenliggende periode kan variëren van enkele weken tot enkele maanden.
  • Een diepe peeling wordt eenmalig uitgevoerd. Herhaling is in principe niet geïndiceerd de eerste jaren.

Ceulen Klinieken als Huidspecialist

Ceulen Klinieken biedt u een definitieve, betaalbare oplossing op uw huid geschreven. Tijdens het eerste consult gaan we met u in gesprek over uw wensen, de behandelmogelijkheden en geven wij u passend advies. Ceulen Klinieken onderscheidt zich op de volgende punten:

✓ Uitgebreid team van ervaren en erkende specialisten die nauw samenwerken voor hoogwaardige zorg; cosmetisch artsen, dermatologen en huidtherapeuten.
✓ U kunt altijd terecht bij onze vestigingen in Breda, Helmond, Utrecht en Uden.
✓ Behandelingen vinden plaats in een Zelfstandig Behandel Centrum (ZBC) met een WTZi-vergunning (Wet toelating zorginstellingen).
✓ Registratie bij NVH en ANBOS!

Vraag een intakegesprek aan

Wilt u meer weten over onze huidbehandelingen of wilt u toch liever teruggebeld worden door het Klant Contact Centrum? U kunt het onderstaande formulier invullen. Wij nemen dan zo spoedig mogelijk telefonisch contact met u op.

De kosten voor een intakegesprek bij de huidtherapeut zijn 40 euro.

´
Ik wil graag teruggebeld worden op: